Nieuwe Drupal webshop met Ubercart voor Olleke Bolleke

Na maanden van ontwikkeling en testen, is onze eerste volwaardige ecommerce website een feit! 

De snoepwinkel Olleke Bolleke (met winkels in Aalst, Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Sint-Niklaas en Tienen) wilde al langer een webwinkel met al hun snoepgoed.

Ollekebolleke.eu is gebouwd op basis van Drupal 6 met de Ubercart module voor de webshop. Deze site laat zien dat Drupal niet enkel gebruikt kan worden voor sites met een standaard layout met hoofding, sidebar, inhoud en footer. Ook speelse layouts zijn mogelijk en ook Drupal websites kunnen elk denkbaar uiterlijk krijgen. Deze site is een mooi voorbeeld van custom Drupal theming.

Screenshot website Olleke Bolleke

Samen met een verregaande integratie van views, slideshows en lightbox zorgt ervoor dat de site er helemaal uitziet zoals de klant het wilt.

Ubercart is een krachtige open source e-commerce software met een uitgebreide basisfunctionaliteit die uitgebreid kan worden naar wens. Net als voor Drupal zelf bestaan er voor Ubercart uitbreidingen die elk denkbaar scenario realiseerbaar maken.

Eén van de gebruikte uitbreidingen is de mogelijkheid om het tijdstip van de afhaling te plannen. De klant krijgt bij een bestelling een document met alle nodige informatie, maar ook Olleke Bolleke krijgt alle informatie over de bestelling en wat er in welke winkel tegen wanneer moet klaargemaakt worden.

Voor de online betalingen doet de Drupal site beroep op de gateway van de Belgische creditkaart specialist Ogone die vlekkeloos communiceert met onze Drupal Ubercart module. Er kan online betaald worden met VISA, Mastercard, American Express, Paypal, edm.

Uiteraard heeft deze site ook een ingebouwd RSS feed waardoor de klant op de hoogte gehouden kunnen worden van het laatste nieuws.