Nieuws

The Sniffers is een dienstverlenend bedrijf dat industrie helpt om hun uitstoot te verminderen door het opsporen van lekken en het geven van advies.

De nieuwe look is ontwikkeld door onze partner FBD, Prosite zorgde voor de ontwikkeling van de site in WordPress en de hosting ervan.

De 33ste editie van het Tiense stadsfestival Suikerrock zit er weer op.

Ook dit jaar gaven Prosite en het DigitalCrew-team het beste van zichzelf en zorgden weer voor een feilloos verloop van het digitaal gebeuren voor-, tijdens- en na het muziek festival!

DigitalCrew team 2019

Nieuw dit jaar was o.a. ons 'IT monitoring dashboard' waardoor alle stakeholders een perfect zicht hadden op de digitale systemen en waar er zich ev. problemen voordeden.
Gelukkige hebben we niet veel rode alarmen gehad tijdens het festival.

Het aantal links dat naar jouw website verwijst is één van de belangrijkere SEO ranking factoren van de grote zoekmachines (Google, Bing, Yahoo). Dankzij deze links, en voroal de kwaliteit van de site waarvan de links komen, krijgt je website, tot op pagina-niveau, een bepaalde "waarde" ('link juice' in SEO termen). Het is natuurlijk belangrijk om deze waarde verder te verhogen, want dan kom je hoger te staan in de zoekresultaten. Deze waarde verliezen is natuurlijk een ramp en moet je "opnieuw beginnen".

Een ganse website of enkele pagina's 'verhuizen' naar bv. een nieuwe URL structuur kan tot zo'n ramp-scenario leiden, indien dit niet grondig wordt aangepakt.

Daarom wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde "HTTP status codes" die er voor zorgen dat de opgebouwde SEO-waarde van een pagina ('linkjuice') niet verloren gaat maar wordt doorgegeven aan de nieuwe URL. Dit kan om een 'tijdelijk' (302) of 'permanent' (301) verhuis gaan, met of zonder behoudt van de 'link juice'.

HTTP status overview

Basis uitleg over hoe de zoekmachine van Google en SEO werkt, met 3 eenvoudige tips om je webpagina's beter te laten scoren.

SEO Mythbusters

Meer gedetailleerde video's vind je op het YouTube kanaal van Google Webmasters!

Enkele dagen geleden hebben we website gelanceerd voor schoonheidsinstituut Fi'elle. Er is geopteerd voor een eenvoudige website in WordPress. Alles wat je wilt weten over fi'elle' is in één oogopslag te vinden.

Voor de Belgian Club Dubai, een social club voor Belgen in Dubai, ontwikkelden we een leden "portaal" website en een administratie "intranet" website om het beheer van deze leden te vereenvoudigen.
Geen gedoe meer met Excel bestanden, verkeerd gespelde namen, ontbrekende gegevens of gemiste bijdragen...

Het overlijdensbericht komt niet onverwacht. De ontwikkelingen in Drupal 8 gaan razendsnel en over twee en half jaar stopt alle ondersteuning voor Drupal 7. Is het nu tijd om de overschakeling te maken? Of is het toch nog de moeite waard om een nieuwe website in Drupal 7 te bouwen?

Drupal 7 end of life

Sam Chui is één van de bekendste en meest gevolgde luchtvaart-bloggers ter wereld. Toen hij ons vroeg of we voor hem een virtuele reismap konden maken van al zijn reizen en reportages, moesten we niet lang twijfelen...

Lollipopland maakt cupcakes, koekjes, doopsuiker, taarten en nog veel meer.
Zij zijn overgeschakeld van een Joomla website naar WordPress CMS.

WordPress logo

Op het moment van schrijven zijn 32,3% van alle websites gebouwd met WordPress en 'slechts' 2% met Drupal als CMS (Content Management Beheer).

Maakt dit WordPress dan ook de betere keuze?

Het antwoord is genuanceerder...

  • Wil je robuustheid, maatwerk, uitbreidbaarheid en koppeling met andere tools/systemen (via APIs), dan is er maar één CMS systeem nl. Drupal.
  • Wil je echter snel een goedkoop uithangbord of mini-website, eenvoudig in gebruik? Dan is WordPress de beste keuze.