Snelheid website factor voor Google rankings

Zoals al aangehaald tijdens ons Webinar een dikke week geleden op basis van hints van Matt Cutts, maakte Google vrijdag officieel bekend dat de snelheid van een website van belang is en deel uitmaakt van het algortime om sites te rangschikken.

Deze aanpassing zal geen wereldschokkend verandering teweegbrengen in de zoekresultaten (SERPs) maar het maakt wel duidelijk dat het SEO landschap constant in beweging is. Het element 'snelheid' van een website heeft niet alleen betrekking op de hosting maar ook op de technische optimalisatie van de CMS, database en webpagina's (kleine afbeeldingen, niet te veel code of scripts,...)!

Er zijn meer dan tweehonderd factoren die Google in overweging neemt bij het ordenen van een zoekresultaat, en Google zegt zelf dat deze wijziging minder dan één procent van de resultaten van een zoekopdracht beïnvloedt.

 

Labels