Reismap voor vlogger/blogger Sam Chui

Sam Chui is één van de bekendste en meest gevolgde luchtvaart-bloggers ter wereld.

De liefde voor vliegen startte in zijn kinderjaren na een bezoek aan Kai Tak, de toenmalige luchthaven van Hong Kong. Hij stortte zich vervolgens op de luchtvaartfotografie ('plane spotting') met enkele boeken tot gevolg en was ook een pionier in het (goedkoop) 'reizen in stijl' (door slim gebruik te maken van miles, error-fares, edm).
Tot voor kort combineerde hij zijn hobby nog met een voltijdse baan, maar hij is nu full-time (luchtvaart) blogger, vlogger, journalist, fotograaf en influencer.

Sam vloog intussen met meer dan 200 luchtvaartmaatschappijen, op meer dan 150 verschillende vliegtuigtypes en hing al meer dan 3 miljoen mijlen in de lucht! 

Jan Ottenbourg & Sam Chui

Toen hij ons vorig jaar vroeg of we voor hem een virtuele reismap konden maken van al zijn vliegreizen en reportages, moesten we niet al te lang twijfelen...

Het resultaat is een interactieve kaart met al zijn (recentste) vluchten en rechtstreekse links naar de reviews op zijn website.

Dankzij 'filters' kan je selecteren op één bepaald type vliegtuig (bv. A380), luchthaven (bv. Brussel/Zaventem), luchtvaartmaatschappij (Emirates) en/of reisklasse (bv. First Class). Door op een bepaalde vlucht te klikken word je doorverwezen naar het betreffende (blog)artikel.

Sam Chui Travel Map screenshot

Deze publieke, interactieve kaart is gemaakt op basis van het Google Maps Platform en meer bepaald de JavaScript API.

Voor het op-maat geschreven Content Management Systeem (CMS) werd er intensief gebruik gemaakt van UIkit, het modulaire front-end framework, met natuurlijk een MySQL database erachter om alle gegevens te bewaren. Het geheel is in ASP geschreven en draait op de een Windows hosting.

Custom CMS screenshot

Interesse? Wat kunnen wij voor u en uw project betekenen?

Neem gerust contact met ons op!