Vernieuwde Drupal website voor het NICC

Voor de upgrade van Drupal 6 naar Drupal 7 hebben we de website van het NICC (Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie) niet alleen een nieuwe look gegeven naar een ontwerp van Nelson, maar we hebben er ineens ook een pak nieuwe functionaliteit aan toegevoegd.

NICC INCC website

Eerste stap: upgrade van Drupal, van D6 naar D7 met behoud van alle bestaande pagina's en URLs. Daarna werd alles in een nieuw jasje gestoken. En dan begon het echte werk door het toevoegen van nieuwe inhoudstypes, relaties, scripts, edm.

Zowat alle informatie van deze site is op één of andere manier gelinkt met andere informatie. Een doodlopend straatje op deze site zal moeilijk te vinden zijn.

Eén van de bijkomende uitdagingen was o.a. om de vele publicaties van de afdeling criminologie op een gebruiksvriendelijke manier weer te geven en op te lijsten en te doorzoeken per auteur, promotor, directeur en datum.

De informatie moest door de beheerder ook gemakkelijk ingevoerd kunnen worden en alle links naar bestaande gerelateerde data moesten automatisch gelegd worden. Dit was data die op de oude versie van de site nog niet beschikbaar was. Om dit te realiseren maakten we efficiënt gebruik van o.a. taxonomie, views, de reference module en nog veel meer.

Op de site is er ook de mogelijkheid voorzien bepaalde informatie enkel voor bepaalde groepen mensen toegankelijk te maken. Bv juryleden, magistraten,…

De beheerder kan ook op een eenvoudige manier zogenaamde mini-websites bouwen in de bestaande structuur van de site. Dit maakt het mogelijk om voor bepaalde evenementen volledig onafhankelijke sites te bouwen die toch dezelfde look en feel hebben. Door gebruik te maken van de Book module (in Drupal core) en aangepast styling was dit een fluitje van een cent.

Conclusie : Dankzij het modulaire systeem van Drupal kunnen steeds nieuwe functionaliteiten aan de site toegevoegd worden.

Labels