Katarinahof : inschrijvingen voor serviceflats via nieuwe Drupal website

Door Donny Carette op 30-12-2011

Enkele dagen voor ons verlof tijdens de eindejaarsperiode lanceerden we de gloednieuwe Drupal website voor Katarinahof.

Katarinahof

Katarinahof bestaat uit 27 ruime serviceflats, verdeeld over twee sites, ideaal gelegen in hartje Arendonk. Elke 65-plusser kan alleen of met een partner terecht in Katarinahof.

Via de website kan men meer informatie aanvragen en zichzelf en een partner inschrijven op de wachtlijst voor één van deze serviceflats.

Het ontwerp voor de site is afkomstig van Nelson Inspires en Prosite stond in voor de technische realisatie.

Om het beheer van de wachtlijsten vlot beheerbaar te maken voor de woonassistenten maakten we voornamelijk gebruik van de Views en de Views Custom Field modules om deze samen te stellen.

Met behulp van de custom PHP fields zijn er binnen Views heel wat extra mogelijkheden door dat je zelf PHP code kan toevoegen.

Standaard biedt Drupal al revisies aan zodat je altijd wijzigingen van nodes goed kan opvolgen en met de Diff module wordt dit natuurlijk nog een pak interessanter. Telkens wanneer er een wijziging gebeurt aan een inschrijving kan de woonassistent ook eenvoudig een overzicht inkijken van alle voorafgaande wijzigingen.

Naast het slicen en omzetten naar een Drupal template van het ontwerp, ontwikkelden we ook nog een extra custom log module. Deze geeft onder andere een mooi en handig overzicht van alle inschrijvingen, door wie deze zijn aangepast, wanneer, link naar het overzicht voor de betreffende inschrijving, etc.

Labels