Aanpassing gebruikersvoorwaarden Belgische domeinnamen

DNS.be, de beheerder van Belgische domeinnamen, past vanaf 14 juni zijn algemene voorwaarden aan (versie 5.0) en verwittigde eind vorige week alle gebruikers per email.

Maar wat verandert er precies? Moet ik mij als eigenaar van een .be-domeinnaam zorgen maken of iets doen?

Een kort overzicht:

  • Aan de eigendomsrechten verandert er niets. Onze klanten zijn allemaal zelf eigenaar van hun domeinnaam en dat blijft natuurlijk zo!
  • Wat wijzigt is de manier van verhuizen van een domeinnaam. De procedure wordt vereenvoudigd waardoor ook de onduidelijkheid rond de bestaande mogelijkheden ('trade' of 'transfer') vervalt.
    Er blijft maar één procedure meer nl. "overdracht". Dit voor zowel een verhuis van agent (transfer) als voor een verandering van eigenaar (trade)
  • Voor elke wijziging (overdracht) is er nu een 'code" nodig (EPP code zoals bij .com domainnamen), die de huidige eigenaar op een geautomatiseerde manier moet gaan ophalen bij DNS.be.
    Deze code wordt naar het huidige e-mailadres van de eigenaar van de domeinnaam verstuurd, vandaar het belang van een correct e-mailadres!
  • Deze code wordt dan doorgegeven aan de nieuwe eigenaar (via de provider/agent) waarmee de overdracht of wijziging kan ingezet worden.
    Op deze manier (doorgeven van code) is het duidelijk(er) dat beide partijen akkoord zijn waardoor bijkomende controles door DNS.be niet meer nodig zijn. De aanpassingen zullen dan ook onmiddellijk doorgevoerd worden.

Een wijziging aanbrengen of een domeinnaam verhuizen wordt dus eenvoudiger en geautomatiseerd. De correctheid van het e-mailadres van de eigenaar is natuurlijk uiterst belangrijk.
Agenten die hier niet aan voldoen kunnen hun registratie-rechten verliezen.

De volledige tekst en nieuwe algemene voorwaarden vind je op DNS.be.

Labels