december 2007

Brief 'Domain Registry of America'

Net als vorig jaar, probeert "Domain Registry of America" (DRoA) uw domeinnaam over te nemen. Wie ingaat op deze brief risceert zijn eigen domeinnaam te verliezen en er duur voor te betalen. Opletten dus!
Wij raden onze klanten dan ook aan om niet in te gaan op deze brief. Alle registraties en verlengingen van domeinnaamen gebeuren altijd rechtstreeks via Prosite zelf en dit ruimschoots op tijd.

Screen Resolution ≠ Browser Window Resolution

Iedereen is het erover eens dat de meeste computergebruikers een 1024x768 (of hoger) schermresolutie gebruiken. Maar dat wil daarom nog niet zeggen dat ze ook hun browser-scherm maximaliseren en gebruik maken van deze volledige breedte.
Daarenboven verliezen we links en recht (scrollbalk, kaders), boven en onder (taskbar, menus, toolbars en extensions) heel wat pixels, waardoor de netto bruikbare breedte (en hoogte) voor onze website enorm ingeperkt wordt.
De Browser Window Resolution is dus keiner dan de Screen Resolution.
Als webdesigner moeten we hiermee rekening houden!
In 3 verschillende artikels (Actual Browser Sizes, Screen Resolutions and Better User Experience, Browser Screen Size Tester) werden enkele studies en testen gedaan.
De conclusies zijn duidelijk en unaniem:

  • Hou de breedt van het ontwerp op maximaal 1000pixels, hierdoor bereik je 80% van alle bezoekers. Wil je naar de 90% gaan, dan ligt met maximaal aantal pixels voor het ontwerp op ongeveer 800pixels.
  • Ontwerp vóór uw bezoekers, zelfs als dit wil zeggen dat de site verschrikkelijk lijkt op grote resoluties.

Ben jij een "Early Adopter"?

Deze klok curve onderscheid 5 type mensen bij de adoptie van producten en diensten.
Categories Of Innovativeness

  • De Innovators, helemaal vooraan in het proces. Door velen gezien als nerds, geeks en veel van de door hen gebruikte technologiën zullen nooit groot in de markt worden.
  • De Early Adopters lopen doorgaans voorop met de adoptatie van nieuwe technieken. De meeste van de door hun omarmde technologiën zullen de markt wel halen. De Early Adopters zijn een interessante groep om aan te marketen aangezien deze groep veel invloed heeft op de Early Majority.
  • De Early Majority zijn de voorlopers van de grote meerderheid. Dit zijn de mensen die wel mee willen met de tijd, maar alles moet wel al uitgebreid getest zijn en werken.
  • De Late Majority is de tweede groep van de massa, de ‘tweede wave’ van mensen die als iets al groot en populair is erbij komen.
  • De Laggerds zijn de mensen die misschien enkele technologieën nooit zullen omarmen en tevreden zijn met wat ze hebben of in ieder geval niet durven te veranderen.

Tot welke categorie behoor jij?!
Bron: Marketingfacts.nl

Drie prijzen voor proCMS.NET

Copyright Steven NoelsTwee van onze website (stad Tienen en ISS Industrial Services) hebben gisteren 3 prijzen in de wacht gesleept tijdens de jaarlijkse Europese CMS Awards!
De website van de stad Tienen krijgt een zilveren prijs voor de navigatiestructuur en een bronzen voor de inhoud. De site van ISS Industrial Services kaapt een bronzen plaats weg in de categorie Design!
Voor de website van de stad Tienen is dit al het 3de jaar op rij dat deze in de prijzen valt!
Een welgemeende proficiat aan de dienst communicatie voor de vele uren die er geïnvesteerd worden om de Tiense website dagelijks actueel te houden!
Bedankt ook aan iedereen die op één van deze sites gestemd heeft de voorbije weken.
Website stad Tienen website ISS Industrial Services
Beide websites draaien (natuurlijk) op onze proCMS.NET Content Management Systeem (CMS).
Foto van Steven Noels.

96% van de Belgische websites ontoegankelijk

Cover Toegankelijkheidsmonitor 2007Volgens een recent onderzoek van Anysurfer en Katholieke Hogeschool Kempen blijken 96% van de Belgische websites ontoegankelijk voor bezoekers met een functiebeperking!
Met een zorgvuldig opgstelde ‘Quick Scan’ als werkinstrument (met 14 criteria), hebben 60 tweedejaarsstudenten uit de richting Toegepaste Informatie 233 Nederlandstalige en Franstalige websites aan de tand gevoeld. Voor het samenstellen van deze lijst werd een beroep gedaan op het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).
Het resultaat is alarmerend: 96% van die sites voldoen niét aan minimum 11 van die 14 controlepunten. Gemiddeld slagen de gecontroleerde websites zelfs niet eens op de helft van de punten.
Het ganse rapport vind je op www.anysurfer.be/toegankelijkheidsmonitor/