Drupal Website en Theme Development voor Eventdrive

In opdracht voor evenementenbureau Eventdrive ontwikkelde Prosite hun nieuwe meertalige Drupal website. Om geautoriseerde gebruikers eenvoudig alle inhoud te laten beheren en de website van nieuwe inhoud te voorzien werd ook hier gekozen voor Drupal als achterliggend content management systeem.

Eventdrive

Op basis van een door hen aangeleverd ontwerp werd ook door Prosite een volledig op maat ontwikkelde Drupal theme toegevoegd aan de website. De website maakt gebruik van verschillende custom inhoudstypes, elk met zijn eigen extra velden en functionaliteiten. Om dit alles mooi en correct binnen de website weer te geven voorzagen we extra custom template bestanden zodat elk inhoudstype volledig themeable werd.

Voor al deze data te kunnen presenteren aan de bezoeker werden er verschillende views aangemaakt maar om deze volledig naar wens te kunnen configureren hebben gebruik gemaakt van de views custom field module welke het mogelijk maakt eigen PHP code te kunnen opnemen binnen de view zodat je echt de volledige controle krijgt over de output.

Aangezien de website gebruik maakt van meerdere talen werden de views zo opgesteld dat deze enkel de gewenste nodes tonen op basis van de door de bezoeker geselecteerde taal, om geen dubbele bestanden up te loaden naar de website werden verschillende inhoudstypes zo ingesteld om enkele van de velden te synchroniseren over de verschillende talen. (Bv afbeeldingen en video's)

Naast enkele leuke slider blokken die werden aangemaakt met de Views slider module, vind je op de website ook nog de Gallery formatter module terug. Deze laatste maakt het mogelijk om per node een eigen foto galerij op te nemen wat bij deze website zeker handig was gezien het grote aantal van verschillende producten en diensten.

Voor nieuwsbrieven aan te maken maakten we gebruik van de Simplenews module en de Simplenews Content Selection module. Deze laatste maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze nieuwsbrieven samen te stellen door gebruik te maken van bestaande inhoud en deze in een overzichtslijst te selecteren. Om deze nieuwsbrieven niet zonder opmaak te versturen ontwikkelden we ook hiervoor een custom nieuwsbrief template.

Omdat men bij Eventdrive geregeld bestanden uitwisselt met klanten voegden we ook een FTP library toe aan de website, zodat zij eenvoudig bestanden kunnen uploaden en deze kunnen taggen. Klanten met een gebruikerslogin en de geschikte rol kunnen dan inloggen in het CMS en via een overzichtstabel snel en eenvoudig de gewenste bestanden opzoeken en downloaden waarvoor die aan hen werden toegewezen.

Je kan de website bezoeken op http://www.eventdrive.eu