DNS

.vlaanderen- en .brussels-domeinnaam beschikbaar voor particulieren

door Jan Ottenbourg op 13/11/2014 - 10:25

Alle Belgen kunnen tot 15 december een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam aanvragen gebaseerd op hun officiële naam. Daarvoor heeft men een eID of een eID-kaartlezer nodig.

DNS Belgium, domeinbeheerder achter .vlaanderen, .brussels en .be, lanceerde de .vlaanderen- en .brussels- domeinnamen in vijf fasen. Eerst kwamen de merkhouders, overheidsinstellingen, ondernemingen en organisaties aan de beurt, nu is het dus de beurt aan particulieren.

vlaanderen domeinnaam sunrise

Lees verder...

Lees meer artikels over:   DNS, domeinnaam, eID

Aanpassing gebruikersvoorwaarden Belgische domeinnamen

door Jan Ottenbourg op 16/05/2011 - 00:30

DNS.be, de beheerder van Belgische domeinnamen, past vanaf 14 juni zijn algemene voorwaarden aan (versie 5.0) en verwittigde eind vorige week alle gebruikers per email.

Maar wat verandert er precies? Moet ik mij als eigenaar van een .be-domeinnaam zorgen maken of iets doen?

Een kort overzicht:

Lees verder...

Lees meer artikels over:   DNS, domeinnaam

Nieuwe algemene voorwaarden .be domeinnamen

door Jan Ottenbourg op 14/02/2009 - 16:29

Een nieuwe versie (4.2) van de algemene voorwaarden voor domeinnaamregistratie binnen het .be domein (DNS BE) treedt vandaag in werking en gelden voor alle geregistreerde .be domeinnamen en hun respectievelijke houders! 
De nieuwe versie (Enduser_Terms_And_Conditions_nl_v4.2) betreft volgende belangrijke wijzigingen:

  • invoering van het begrip consument en de aanpassing van een aantal bepalingen aan dit begrip;
  • invoering van de volledige recuperatie van de procedurekosten t.b.v. 1.620,00 EUR door de klager in het kader van de alternatieve geschillenbeslechtingsprocedure voor Cepina indien deze in het gelijk wordt gesteld;
  • invoering van het principe dat cybersquatters onrechtstreeks de volledige kosten t.b.v. 1.620,00 EUR voor de alternatieve geschillenbeslechting betalen;
  • invoering van een clausule betreffende het behoud van geldigheid van de overeenkomst.

Lees meer artikels over:   DNS, domeinnaam

Hoe werkt het? Zo!

door Jan Ottenbourg op 26/12/2006 - 01:05

Op initiatief van DNS BE werd een uniek interactief internethelpplatform gelanceerd dat een antwoord wil bieden op al uw internetvragen!
Zo werkt het!Op www.zowerkthet.be kunnen mensen terecht met al hun vragen over het internet of één van haar vele toepassingen. De vragen worden beantwoord door Webstars of een team van jonge, dynamische en vrijwillige computerspecialisten. Met dit internethelpplatform wil DNS BE de mensen aansporen om actief bezig te zijn met het internet en verder te gaan dan alleen maar surfen en mailen.
Het initiatief past binnen de missie van DNS BE om meer Belgen de weg te laten vinden naar een eigen “.be” en zo de uitstraling van”.be” op het internet te vergroten.

Lees meer artikels over:   DNS, domeinnaam, internet