juni 2013

Nieuwe Drupal webshop met Ubercart voor Olleke Bolleke

Na maanden van ontwikkeling en testen, is onze eerste volwaardige ecommerce website een feit! 

De snoepwinkel Olleke Bolleke (met winkels in Aalst, Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Sint-Niklaas en Tienen) wilde al langer een webwinkel met al hun snoepgoed.

Ollekebolleke.eu is gebouwd op basis van Drupal 6 met de Ubercart module voor de webshop. Deze site laat zien dat Drupal niet enkel gebruikt kan worden voor sites met een standaard layout met hoofding, sidebar, inhoud en footer. Ook speelse layouts zijn mogelijk en ook Drupal websites kunnen elk denkbaar uiterlijk krijgen. Deze site is een mooi voorbeeld van custom Drupal theming.

Belgische domeinnamen met accenten mogelijk vanaf 11 juni

Vanaf nu dinsdag (11 juni 2013) om 10u biedt DNS.be de mogelijkheid om een zogenaamde IDN-domeinnaam te registeren met de .be-extensie. Dit zijn dus .BE-domeinnamen met vreemde tekens zoals accenten.

Zo wordt het mogelijk om bv. creëer.be, santé.be, première.be of amadé.be te registreren.

IDN staat voor Internationalized Domain Name en slaat op domeinnamen die minstens 1 karakter gebruiken dat niet in het gewone alfabet (A-Z) zit, geen nummer is (0-9) of geen koppelteken (-) is. Met andere woorden: dankzij IDN zal je onder andere letters met accenttekens kunnen gebruiken.

Registratie is mogelijk via Prosite.

Meer info en details op de website van DNS Belgium.